Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελληνική Δημοκρατία του 2018 δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933 image Την πολιτική της ΕΕ έναντι της Τουρκίας οφείλει να διαμορφώνει το αξιακό της πλαίσιο, όχι μόνο η οικονομία -στην ΕΡΑ1

Καμία ανοχή πλέον στους αρνητές της Δημοκρατίας

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Real fm – 97,8» και το δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Για τα ζητήματα που άνοιξαν στη συζήτηση, ο Ν. Ξυδάκης απάντησε:

Σχέδιο Έντασης Χρυσής Αυγής κι όχι μεμονωμένο περιστατικό

Έχουμε σειρά περιστατικών το τελευταίο διάστημα. Ξεκίνησε η ένταση πριν από δύο μήνες, με την επίθεση του Κασιδιάρη στο Νίκο Δένδια, μετά σε άλλο περιστατικό, πριν δύο εβδομάδες, πάλι, ο Κασιδιάρης πρωταγωνίστησε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όταν κάλεσε βουλευτή από το κοινοβούλιο να αποχωρήσει μέσα από την Επιτροπή.

Επίσης, είχαμε το επεισόδιο στον παιδικό σταθμό και είχαμε και το χθεσινό μέσα στο κοινοβούλιο με τον Λαγό. Τα παραπάνω τα αποδίδω σε δύο λόγους: ο ένας λόγος είναι ότι προχωράει, έχει μπει στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής για τους φόνους, τις σωματικές επιθέσεις και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σωρεία συντριπτικών τεκμηρίων για τη δράση της. Το δεύτερο είναι ότι βρήκαν ευκαιρία με τα συλλαλητήρια και το Μακεδονικό να πουλήσουν πατριδοκαπηλία. Θα πρέπει η απάντηση μας να είναι σκληρή και άμεση.

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Θα πρέπει να τερματιστεί κάθε όριο ανοχής. Αυτός που αρνείται την Δημοκρατία, αυτός που καθυβρίζει το κοινοβούλιο, τους δημοκρατικούς θεσμούς, πρόσωπα, καταστάσεις, την ίδια την υπόσταση της Δημοκρατίας, θα πρέπει να μην είναι παρών στις διαδικασίες. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θεσμικό, πολιτικά πάντως η μόνη απάντηση είναι αυτή. Αυτό που προβλέπεται είναι παρακράτηση μισθών, αποβολή από τις ολομέλειες. Ας ξεκινήσουμε με αυτό.

Για τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Θα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει για τα θεσμικά πρόσωπα και τους θεσμούς ο γραμματέας της ΝΔ και να μην επιχειρεί κανένα γελοίο και αστήριχτο συμψηφισμό μεταξύ ενός Δημοκρατικού κόμματος που έχει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας κατόπιν λαϊκής εντολής και μιας οργάνωσης που δικάζεται επί τρία χρόνια από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Να προσέχει πάρα πολύ διότι θα είναι υπόλογος και ο ίδιος ενώπιον των Ελλήνων πολιτών. Εμείς δεν κάναμε κανέναν συμψηφισμό, κανέναν καταλογισμό. Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, του συνταγματικού τόξου εχτές καταδίκασαν.

Να προσέχει τι λέει και εφόσον χθες δεν ήταν μέσα στην αίθουσα να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.