image Να δοθεί τέλος στις παρανομίες κατά την εκμετάλλευση παραλιών – δεύτερη ερώτηση στο κοινοβούλιο image Νέο δημοσιονομικό πλαίσιο ΕΕ 2021-2027: ασύλληπτη μετατόπιση πόρων στην πολεμική βιομηχανία

Η παλιά, λαϊκή, φιλελεύθερη ΝΔ όμηρος σήμερα ακροδεξιών ως και φιλοχουντικών στοιχείων

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη μίλησε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

  • Για τα πιθανά εμπόδια ολοκλήρωσης της συμφωνίας για Μακεδονικό:

Η συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ, απάντησε ο Ν. Ξυδάκης, ήταν νομίζω καθησυχαστική και διαφωτιστική για τους ανθρώπους τους νουνεχείς, τους συνετούς, αυτούς που διψούν για επιχειρήματα και πραγματικά περιστατικά. Η αλληλουχία των πραγματικών περιστατικών θα καθορίσει την τύχη της συμφωνίας και το μέλλον που θα ανοίξει για τους δύο λαούς στη Βαλκανική. Από κει και πέρα αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι μια διαστρέβλωση δυνατοτήτων, περιστατικών και της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας.

Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα εξομαλυνθεί το κλίμα, θα ακουστούν οι πιο νηφάλιες φωνές και θα απομονωθούν οι ακραίες, αυτές που επιδιώκουν διαστρέβλωση. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της νηφάλιας προσέγγισης, κυλάει προς κατασίγαση του υπέρμετρου συναισθήματος, προς εξουδετέρωση των ακραίων και διχαστικών φωνών.

  • Για τη μεταμνημονιακή περίοδο:

Καθώς μπαίνουμε στην μεταμνημονιακή περίοδο, αυτό που μετράει είναι οι ιδέες, τα οράματα, οι προτάσεις, η διαχειριστική ικανότητα και η πολιτική βούληση για δίκαιη κοινωνία και δημοκρατικό κράτος στην υπηρεσία της κοινωνίας. Είναι ένα είδος ολοκλήρωσης των μεταπολιτευτικών σχεδίων, μετάβασης σε μία νέα μεταπολίτευση. Εδώ είναι το χρέος της Αριστεράς και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, να δείξει ότι έχει το σθένος, τη βούληση και τα αντανακλαστικά να συλλάβει τις νέες λαχτάρες, απαιτήσεις, ανάγκες της κοινωνίας.

Η κρίση μας μετασχημάτισε βαθιά και μας βρήκε σε έδαφος αμηχανίας. Τώρα, υπάρχει έδαφος αγωνίας. Πρέπει να δώσουμε στοιχεία αισιοδοξίας στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, πνευματικής και εθνικής πειθαρχίας, όραμα στις νέες γενιές. Είναι μία νέα ιστορική περίοδος με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

  • Για τη στάση της ΝΔ:

Παρατηρούμε ομηρεία της παλιάς ΝΔ, που είχε χαρακτηριστικά φιλελεύθερα και λαϊκής Δεξιάς, ακόμη και συνετούς κεντροδεξιάς στα χρόνια του Κ. Καραμανλή. Μπαίνει σε ομηρία από τα ακροδεξιά λαϊκιστικά στοιχεία και τα εκδήλως φιλοχουντικά στοιχεία του ΛΑΟΣ, από ανθρώπους ρατσιστές, αντισημίτες, δομικά μεταφασίστες, που επιμολύνουν το σώμα της ΝΔ και της πολιτικής παράταξης εν γένει, όχι μόνο κομματικά.

Σε μία μεγάλη συντηρητική παράταξη που είχε και σώφρονες φωνές και ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τον παλμό και τις ορίζουσες της ελληνικής κοινωνίας, τα βαθύτερα χαρακτηριστικά, δημοκρατικά, πατριωτικά, αντιφασιστικά, γίνεται μία μόχλευση με αφορμή το Μακεδονικό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με μόνη κινητήριο δύναμη τη λύσσα για επιστροφή στην εξουσία, κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

===

Το ρεπορτάζ του σταθμού και το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης, εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.