image Αναγωγές που χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά της δημοκρατίας- στην τηλεόραση του Alpha image Το τρολάρισμα και η προβοκάτσια έχουν κάποια όρια- Στο News 24/7

Η Αριστερά είναι δύναμη του ορθολογικού εκσυγχρονισμού- Στην Ολομέλεια

Στην Ολομέλεια  μίλησε ο Νίκος Ξυδάκης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέμα συζήτησης το Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  – Κύρωση της από 20.11.2018 Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ENERGEAN OIL AND GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ OIL

Η χρονιά τελειώνει και πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις. Αυτό συζητάμε σήμερα. Βλέπουμε όμως ότι η Αριστερά παρότι υβριζόμενη άνευ επιχειρημάτων και άνευ πραγματολογικών στοιχείων από πολλές πτέρυγες εδώ -από τους ακροδεξιούς, από την τυπική δεξιά η οποία χρησιμοποιεί πλέον τα συνθήματα του χρυσαυγιτισμού αλλά και από τις παλιές δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς- αυτό που επιχειρεί μέσα στην δυσκολότατη πορεία ανόρθωσης και εξόδου από τη μνημονιακή υπαγωγή είναι ένα πρόγραμμα ορθολογικού αστικού εκσυγχρονισμού το οποίο επί πολλά έτη ή είχε μείνει πίσω ή δεν υπήρχε καν στους σχεδιασμούς ή καρκινοβατούσε. Παραδείγματα αυτού αποτελούν οι δασικοί χάρτες ή η επίσπευση του περίφημου κτηματολογίου, η χωροθέτηση βιομηχανικών πάρκων, στοιχεία τα οποία ανευ αυτών δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγικός ιστός και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση και δύο πράγματα σημαντικά τα οποία ακούστηκαν μέσα σε αυτή την αίθουσα. Η διασύνδεση των νησιών με τον εθνικό κορμό στην ενέργεια. Μας είπε ο κ. Σκρέκας πριν ότι είχε προκηρυχθεί στο παρελθόν. Δεν είχε γίνει όμως. Αυτό λέμε. Δεν ξέρω ποιοι τσακωνόντουσαν τα περασμένα χρόνια για τις προδιαγραφές των καλωδίων και για το ποιος θα πάρει τη δουλειά. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή συνδέθηκαν οι Κυκλάδες και εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το τεράστιο έργο της διασύνδεσης της Αττικής με την Κρήτη. Αυτά είναι παραγωγική ανασυγκρότηση. Αυτά είναι όραμα για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, μετά τη χρεοκοπία για μία Ελλάδα που θα παράγει πλούτο, αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση.

Και αποδεικνύεται ότι η υβριζόμενη κυβέρνηση από την ακροδεξιά υστερία που διακατέχει πλέον τη συντηρητική παράταξη, είναι μία κυβέρνηση η οποία προχωρά με ρεαλισμό, διευθετεί δύσκολα ζητήματα, έχει γνώση της πραγματικότητας, έχει διαρκώς το αυτί της στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η Αριστερά είναι η δύναμη του ορθολογικού εκσυγχρονισμού του δημοκρατικού κράτους, είναι ο φυσικός εγγυητής της δημοκρατίας και της ανανέωσης των θεσμών και ο υποστηρικτής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα απευθύνεται η ΝΔ στον πολίτη. Με όλες αυτές τις φούσκες και τα ταπεινωτικής εμπνεύσεως πυροτεχνήματα για ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτική εκπαίδευση, ιδιωτικό αέρα που θα αναπνέουμε, ιδιωτικοποίηση των πάντων ακόμα και αυτών που δεν υποχρεωθήκαμε από τη μνημονιακή τυραννία να πράξουμε; Τι  είναι αυτά που υπόσχεστε σε ένα λαό ο οποίος βγαίνει από μία ιστορική περιπέτεια και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία πορεία ανασυγκρότησης;

Δεν θα ακολουθήσουμε αυτές τις κραυγές, τις εν τέλει αντιδημοκρατικές και ανιστορικές· δεν θα ακολουθήσουμε τις κραυγές του κ. Σαμαρά που αντιγράφει συστηματικά τον χρυσαυγιτισμό ακόμη και λέξη προς λέξη στα συνθήματα· δεν θα ακολουθήσουμε την αλαζονεία τον πορφυρογένητων και των κακομαθημένων που δεν σέβονται ούτε τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς ούτε τις παραδόσεις κοινοβουλευτισμού, αυτής της εύθραυστης αλλά εν τέλει ανθεκτικής και δυναμικής Ελληνικής Δημοκρατίας και της μεταπολίτευσης.

Να πούμε ακόμη, για τις απρέπειες που εκτόξευσε ο κ Μητσοτάκης εχθές εναντίον του προσώπου του Προέδρου της βουλής και του ίδιου του θεσμού, ότι αν νομίζει ότι αδικείται, ας καταθέσει μία πρόταση μομφής και να δούμε πόσοι από τους 300 βουλευτές θα ψηφίσουν εναντίον του Νίκου Βούτση ότι είναι αντιδημοκρατικός ότι είναι μεροληπτικός και ότι δεν είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και δίκαιους προέδρου στη μεταπολιτευτική Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.