image Υπάρχει υποκρισία στην κριτική για τις μετακινήσεις βουλευτών -στο Open tv image Ευρωεκλογές: Η στιγμή που η Ευρώπη θα στοχαστεί ξανά τον εαυτό της -στο Attica tv

Η Ελλάδα έχει ηγέτη που προτείνει τολμηρές λύσεις

Στον Τ/Σ Αντ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη μίλησε ο Βουλευτής της Β΄Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ακόμη και τώρα, είναι να εξηγήσουμε ποια είναι τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της χώρας και ποιοι οι συσχετισμοί στα Βαλκάνια.

Πριν 20 χρόνια η Ελλάδα πρωτοστάτησε με τη λεγόμενη ατζέντα της Θεσσαλονίκης για την ένταξη των Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Τότε η Γερμανία εφλέγετο για την Κεντρική Ευρώπη κι εμείς θέλαμε να ενταχθούν τα Βαλκάνια και η Κύπρος για να ενισχύσουμε τη δική μας θέση και να διασφαλίσουμε τα δικά μας γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Με τη ίδια λογική η ένταξη του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας στους δυτικούς σχηματισμούς και η δημοκρατική πορεία των κρατών των Βαλκανίων, που ξέρουμε ότι τα νέμονται συμμορίες, τοπάρχες και εγκληματικά δίκτυα, είναι προς όφελος της Ελλάδας. Το κράτος της Β. Μακεδονίας είναι ζώνη ειρήνης κι ασφάλειας και ως εκ τούτου ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

Για το ρόλο του ΝΑΤΟ

Κανείς δεν ξεχνά ότι το ΝΑΤΟ ένιψε τας χείρας του το 1974 κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ότι χρόνια αργότερα βομβάρδισε μια ευρωπαϊκή χώρα, τη Σερβία. Ωστόσο αν παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε κάποιο σχηματισμό, για να είναι πάνω στο τραπέζι την ώρα που γίνονται οι μεγάλοι διαμοιρασμοί και οι διαβουλεύσεις, ας το πάρουμε απόφαση. Όλα έχουν διακινδύνευση, όλα έχουν ένα τίμημα. Όμως κοιτάμε να δούμε ποιο έχει το μικρότερο κίνδυνο και το μεγαλύτερο κέρδος.

Για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλα μυαλά από τον Τολιάτι και το Μπερλινγκουέρ, το κίνημα του ευρωκομμουνισμού, είχαν αναλύσει την κατάσταση στην Ευρώπη. Το λοιδορούμενο 3% της Αριστεράς άφησε μια μεγάλη διεθνοπολιτική και γεωπολιτική παράδοση κι ανάλυση που έφερε τη λύση του Μακεδονικού. Πληγώνεται ο πολίτης, το αίσθημά του το πατριωτικό… Αλλά πληγώνεται για τους σωστούς λόγους; Μπορούν να καταλάβουν ότι κάνουμε κινήσεις στην πολιτική στη μεγάλη σκακιέρα, κινήσεις μακροπρόθεσμες, για να αναβαθμίσουμε της χώρα μας;

Ο πολιτικός ρεαλισμός και τα συμφέροντα της χώρας συνηγορούν υπέρ των τολμηρών λύσεων που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Ελλάδα έχει ηγέτη. Η λάμψη του Αλέξη Τσίπρα και οι δυνατότητές του να δουλεύει και στο εσωτερικό και στο διεθνές περιβάλλον δε συγκρίνονται. Με ποιον να το συγκρίνεις; Και ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις πνευματικές περιπέτειές του, με την αγωνιώδη προσπάθειά του πέτυχε να ολοκληρώσει τη διάσωση της χώρας και αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας, σε μια ήρεμη δύναμη, τη μόνη που εγγυάται την προκοπή αλλά και μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη. Κι όχι προς όφελος της ολιγαρχίας. Η ολιγαρχία παραμονεύει. Γι’ αυτό και η λύσσα και η εχθροπάθεια που έχουν οι πολιτικοί βραχίονές της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.