Ελευθερώνουμε επιτέλους τον αιγιαλό για τους πολίτες -στην Ολομέλεια image Να δοθεί συνδρομή από εξειδικευμένους παράγοντες στη δικαιοσύνη- στο Κόκκινο

Δεν ψηφίζουμε για την Ευρώπη αλλά για εθνικές προτεραιότητες και αυτό δεν είναι καλό- στο Πρακτορείο fm

Στο Ρ/Σ Πρακτορείο FM και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου μίλησε ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης

Για την πορεία της οικονομίας

Δημιουργείται η εικόνα ότι η οικονομία εισέρχεται σε ενάρετο κύκλο. Είναι καλά τα δημοσιονομικά στοιχεία. Φαίνεται ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς η καλή εικόνα θα δημιουργήσει και ένα καλό περιβάλλον για τους ανθρώπους. Το κοινωνικό αποτύπωμα μας ενδιαφέρει πρώτιστα.

Γι’ αυτό εστιάζει και ο Πρωθυπουργός σε μια σειρά ρυθμίσεων, όπως οι 120 δόσεις γιατί αυτές είναι που αφορούν την καθημερινότητα και δημιουργούν ορίζοντα αισιοδοξίας.

Για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων

Το θέαμα χτες ήταν σοκαριστικό και ελάχιστα μπορεί να κάνεις κανείς τέτοιες στιγμές. Είναι απώλεια γα την Ευρώπη, είναι ένα μνημείο που έχει εμπνεύσει μεγάλα έργα της λογοτεχνίας.

Υπάρχουν βέβαια αποτυπώσεις για τη μελλοντική αναστήλωση αλλά τώρα κυριαρχεί μέσα μας η αίσθηση της καταστροφής. Στην Ελλάδα έχουμε μια τεχνογνωσία και αν μας ζητηθεί θα είμαστε παρόντες. Γνωρίζουμε από απώλειες, αναστηλώσεις και ανακτήσεις. Οι Έλληνες και οι Ιταλοί άλλωστε είμαστε οι πρώτοι, με μεγάλη γνώση σε πέτρα σε μάρμαρο. Μακάρι να επιτρέπεται μια ανάκτηση του μνημείου στην αρχική του μορφή.

Για τις ευρωεκλογές

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει κάτι για τις διαθέσεις των πολιτών για την Ευρώπη αλλά αποτελεί και πολιτική σφυγμομέτρηση. Το τελευταίο που συμβαίνει όμως είναι να ψηφίσει κανείς για το μέλλον της Ευρώπης. Το λέω με λύπη, δεν ψηφίζουμε για την Ευρώπη αλλά για εθνικές προτεραιότητες και αυτό δεν κάνει καλό. Και δεν ψηφίζουμε ούτε καν γι’ αυτά που μας έρχονται από τα ευρωπαϊκά κέντρα και αφορούν εθνικές εφαρμογές. Βέβαια, συμβαίνει και σε άλλα κράτη – μέλη. Έτσι ψηφίζουν. Το αποτέλεσμα πάντως θα έχει ένα αντίκτυπο στο σχεδιασμό όλων. Γι’ αυτό επενδύουν σε αυτό και κανείς δεν μιλά για την Ευρώπη.

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα, γίνεται χρόνια μια δουλειά από μια Επιτροπή και δεν είναι κομματικές οι επιλογές που γίνονται. Η Επιτροπή έχει φτάσει σε κάποιο σημείο και είναι στη βούληση του υπουργού Δικαιοσύνης και της Βουλής να αποφασίσει και να νομοθετήσει.

Ακόμη και κάποιες διατάξεις δε θα περάσουν έτσι. Η Βουλή άλλωστε νομοθετεί. Και εδώ όμως είδαμε να γίνονται προσωπικές επιθέσεις χωρίς να ξέρουν κάποιοι καν τα πρόσωπα που έχουν εργαστεί. Θα διασκεδαστούν οι φόβοι, οι βουλευτές είναι σε εγρήγορση, θα είναι μια μεταρρύθμιση πού δε θα θέτει σε κίνδυνο κανένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter