Μουσείο Ακρόπολης: Δέκα χρόνια λειτουργίας χωρίς εφαρμογή οργανισμού -επίκαιρη ερώτηση image Τις εικόνες του κόσμου στις περιοδείες του Α. Τσίπρα είχαμε να τις δούμε από το ’81 -στο One TV

Οι δηλώσεις περί «νοθείας» είναι δείγμα λύσσας μιας παρασιτικής ελίτ που θέλει να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία- στον Τ/Σ Alpha

Στην εκπομπή ΑΛΦΑ Ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους Σπύρο Λάμπρου, Ράνια Τζίμα, Λώρα Ιωάννου μίλησε ο Νίκος Ξυδάκης.

Για δηλώσεις του Γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη

Όταν μια παράταξη που είναι χρεωμένη με τις εκλογές νοθείας της δεκαετίας του ‘60 στις οποίες είχε δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου, τα λέει αυτά, είναι για γέλια και για κλάματα. Γελάνε όλοι οι ξένοι παρατηρητές, όταν λέει ότι είμαστε σαν την Τουρκία του Ερντογάν. Όλα αυτά είναι φαινόμενα ταξικής ωμότητας, ταξικής νοοτροπίας και λύσσας παρασιτικής ελίτ που θέλει να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τέτοιο πόλεμο, τέτοια δολοφονία χαρακτήρων δεν έχουμε ξαναδεί. Η δεξιά βέβαια επιχείρησε μάταια να εξοντώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου όπως και τώρα τον Αλέξη Τσίπρα. Οι χυδαιότητες αυτές δεν αγγίζουν τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα ό,τι τέτοιο λέγεται, απογειώνει τη συσπείρωση της δημοκρατικής παράταξης.

Για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESMκ. Ρέγκλιγκ για το πακέτο μέτρων και την αντίδραση των θεσμών

Πλέον η χώρα δεν είναι σε μνημόνιο, αλλά στο ευρωπαϊκό, λεγόμενο εξάμηνο,. Επομένως δεν μπορεί να της υπαγορεύουν πολιτικές. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς καν να το γράψουν οι εφημερίδες έκλεισε η δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Είναι υπολογισμένα ακριβώς τα μέτρα. Από το υπερ – περίσσευμα καταβάλλονται τα χρήματα. Δεν υπάρχει λόγος να μένουν δεσμευμένα. Θα τονώσουν τη ζήτηση, αλλά και το ΑΕΠ. Μόνο από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου μισθού εκτιμάται θα έχουμε τόνωση κατά 1% του ΑΕΠ και 0,26% από τη 13η σύνταξη.

Για τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ και το αν υπάρχει στοχοποίησή του από την κυβέρνηση

Ο κ. Στουρνάρας έχει διοριστεί από την ελληνική κυβέρνηση για να είναι υπεύθυνος για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, για την μελέτη των μακροοικονομικών δεδομένων. Όταν, όμως, ο κεντρικός τραπεζίτης έχει διαρκώς διαφορετικές προσεγγίσεις από την υπεύθυνη κυβέρνηση, όταν οι τεχνοκρατικές τοποθετήσεις του πέφτουν έξω, όταν του απαντά με στοιχεία ο συνάδελφός του στην ακαδημαϊκή κοινότητα Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πιο επιτυχημένος υπουργός οικονομικών -όχι μόνο της περιόδου των μνημονίων, τότε υπάρχουν ερωτήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο. Παραδίδει υγιή δημοσιονομικά. Έχει απέναντί της ένα πληγωμένο λαό, που του λείπει η αισιοδοξία και το όραμα. Γι’ αυτό πήρε μέτρα, που είναι πολιτικά και όχι παροχές. Και βέβαια όσα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση. Τον Αύγουστο τελειώσαμε με το μνημόνιο, το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ανακοινώσαμε μια σειρά από μέτρα, στην αρχή του χρόνου προχωρήσαμε σε κατάργηση του υποκατώτατου και αύξηση του κατώτατου και τον Απρίλιο, όταν ξεκαθάρισε οριστικά η δημοσιονομική κατάσταση, προχωρήσαμε στο πακέτο των μέτρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter