image Η αριστεία της ΝΔ είναι μια αρχαϊκή ολιγαρχία – στην Αυγή της Κυριακής image Οι άριστοι στην Ελλάδα είναι τα παιδιά της εργατικής τάξης και της αγροτιάς -στον ΑΝΤ1

Η Ελλάδα έχει πλέον φωνή και τη λογαριάζουν- στον Action 24

Στην εκπομπή Evening Report, στο Action 24 με τον Γιώργο Κουβαρά, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Για τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι αν οι δανειστές δεν δεχθούν τα μέτρα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50%.

Αυτό που λέει ο πρωθυπουργός το έχουν πει στο παρελθόν και οι Πορτογάλοι, ο Σάντσεθ και οι Ιταλοί. Οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να πουν τίποτα, συμφωνούν, γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο τώρα που είμαστε ενώπιον ευρωεκλογών και όλες οι δυνάμεις που βλέπουν με ανησυχία τον ευρωσκεπτικισμό και την ευρωδιάλυση, αυτή τουλάχιστον που κηρύττει ο Στιβ Μπάνον και ενστερνίζονται όλοι οι ακροδεξιοί, δεν θέλουν φασαρίες. Επιπλέον βγήκε ξανά το ΔΝΤ και είπε το mea culpa και τις δικές του ιστορίες για το τι συνέβη από το 2010 και μετά.

Αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η Ελλάδα βαδίζει σε έναν δρόμο ανασυγκρότησης μετά από 10 χρόνια βαθιάς παρατεταμένης ύφεσης. Πράγματι, η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αναβαθμισμένη, έκανε μεγάλη διπλωματική επιτυχία με τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι αναβαθμισμένη στο ενεργειακό και στο μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στη Μεσόγειο. Είναι ένας παίκτης, η φωνή της ακούγεται και τη λογαριάζουν.

Για Άρθρο του Σπίγκελ στο οποίο περιγράφεται μελανά η οικονομία της χώρας.

Το Άρθρο στον Σπίγκελ έγραψε ο Γιώργος Χρηστίδης και είναι ένα άρθρο που περιγράφει τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη. Οι ίδιοι που κυβέρνησαν και ναυάγησαν τη χώρα τώρα κάνουν κριτική πάλι με τα ίδια επιχειρήματα αυτής της αθλιότητας: «Όλοι μαζί τα φάγαμε», «Να προσέχουμε να μην εκτροχιαστούμε».

Αντί να μιλάμε για απόψεις, να πούμε για την καλή απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου με ιστορικό χαμηλό στο επιτόκιο. Στη μεταποίηση έχουμε ρεκόρ εικοσαετίας. Πάρα πολλά πράγματα έχει αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση: οι πολεοδομικές άδειες δίδονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπάρχουν δασικοί χάρτες, προχωρά το κτηματολόγιο, ανανεώθηκε το Δίκαιο των Ανώνυμων Εταιριών. Έγινε πάρα πολλή δουλειά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στα παραγωγικά υπουργεία. Φυσικά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν, εκτός μνημονίου, δεν έγιναν σε καμία άλλη διακυβέρνηση. Ούτε κατά διάνοια.

Για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή, τις αιτιάσεις ότι ο Ρουβίκωνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν τιμωρείται και για τις πορείες υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα.

Το γεγονός με ενοχλεί και με θλίβει. Κρατικά κτίρια που έχουν και ένα συμβολισμό -και ο κορυφαίος συμβολισμός σε μία δημοκρατία είναι το κοινοβούλιο- έχουν δεχτεί διαχρονικά επιθέσεις οι οποίες είναι απόλυτα καταδικαστέες. Νομίζω όμως ότι είναι λίγο μικρόψυχο να βρίσκουμε μ’ αυτό αφορμή να κάνουμε μία συνολική ισοπέδωση ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος. Και συλλήψεις έχουν γίνει και δίκες και καταδίκες.

Σε ότι αφορά τις πορείες η κοινωνία δεν ασχολείται με τον Κουφοντίνα αλλά με το πώς θα ξανασταθεί στα πόδια της, για να δει με αισιοδοξία το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.