image Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη -αλλά δεν έφτιαξε το σύστημα διαπλοκής της 40ετίας image Μεσαία τάξη: από τη λοιδορία στην εχθροπάθεια -«Ένα Βλέμμα» στο Έθνος της Κ.

Κοτζαμπάσηδες και clans βλέπουν με απέχθεια να διεκδικούν πολιτικό ρόλο όσοι… σπούδασαν Ελλάδα -στο Attica TV

Στην εκπομπή «Debate» του τηλεοπτικού σταθμού Attica μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β΄ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης.

Για τα όσα αναφέρει η έκθεση του ESM:

Θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους οι δανειστές… Το ομολόγησε η Λαγκάρντ, λέγοντας παράλληλα ότι ήταν λάθος το πρόγραμμα. Αυτό που έχει περιγράψει ο Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ότι ένα μέρος από αυτά που αφαιρέθηκαν από τον κόσμο, τα χρόνια των μνημονίων, πρέπει να επιστραφούν. Κι έτσι μπορεί να υπάρξει ζήτηση στην αγορά. Αυτό, πέρα από την κοινωνική δικαιοσύνη επιδιώκεται για παράδειγμα με την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, που σύμφωνα με οικονομολόγους μπορεί να επιφέρουν αύξηση 0,6% του ΑΕΠ.

Όλες οι πολιτικές του μνημονίου, αντίθετα, συρρίκνωσαν το ΑΕΠ. Κοιτάμε τώρα πώς θα πάρει μπρος η χώρα και πώς θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τους αδύναμους με βοήθεια στην εργασία, με κοινωνική προστασία, πώς θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία τάξη. Οι 120 δόσεις αυτή την τάξη βοηθά, δεν είναι μόνο ρύθμιση αλλά και «κούρεμα» και της δίνει δικαίωμα να ξαναδουλέψει, να κοιτάξει μπροστά.

Η τεράστια κρίση συνέθλιψε τη μεσαία τάξη αλλά και αυτούς που έχουν μικρά μαγαζιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μιας και το σχέδιο είναι η συγκέντρωση της αγοράς. Εμείς προσπαθούμε με όσα κάναμε και λέμε -γιατί το μήνυμα μετράει εξίσου- να δώσουμε ελπίδα κι ανάσα στον κόσμο αυτό.

Για τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας

Η θέση του Μητσοτάκη είναι… «θα μιλήσω με 10 επιχειρηματίες και θα φέρω θέσεις εργασίας». Και γιατί δεν το κάνει τώρα; Η αλήθεια όμως είναι ότι οι θέσεις εργασίας, το 80% τουλάχιστον από αυτές, δημιουργούνται από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αυτές που θέλουν κάποιοι να περιορίσουν προς όφελος της συγκέντρωσης.

Κι όταν ο κ. Μητσοτάκης ως δημαγωγός λέει «δε σου στέλνω το ΣΔΟΕ»,  τότε τι μήνυμα στέλνει; Ο έντιμος που δεν μπορεί ούτε θέλει να κρύψει ένα  λεπτό και προσφέρει στο κράτος ανελλιπώς τους φόρους του για να γίνουν δημόσιες επενδύσεις, να στηριχθούν νοσοκομεία και σχολεία, τι θα πρέπει να σκεφτεί με όλα αυτά; Αυτές οι πρακτικές είναι επιστροφή στο ίδιο μοντέλο της παλιάς «καλής» δεξιάς, τη δεξιάς των πελατειακών δικτύων, όπου οι συνήθεις «γάτοι» παίρνουν τις δουλειές  και τα κορόιδα βλέπουν από μακριά.

Οι δηλώνοντες φιλελεύθεροι που ευαγγελίζονται όλα αυτά δίνουν σήμα για τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνία. Ουσιαστικά τι λένε; Θα γίνουμε μπάρμπα Θωμάδες της Ευρώπης. Ας κοιτάξουμε τι έγινε στη Βουλγαρία που εφαρμόστηκαν όλα αυτά.

Αντίθετα σήμερα έχουμε ρεκόρ στη μεταποίηση, ρεκόρ στην επένδυση στη γνώση, ρεκόρ σε έρευνα, σε διδακτορικές διατριβές. Το μηνιαίο δελτίο του ΣΕΒ τα αναφέρει όλα αυτά. Αυτό είναι το μοντέλο που εμείς προτάσσουμε για την Ελλάδα.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Περίπου 1.3 εκ πολίτες πέρασαν μέσα από αυτή τη δημαγωγία και ψήφισαν για τη ζωή τους στις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει δυστυχώς χειραγώγηση και κραυγές· μόνο κραυγές. Μέχρι και για τον πατέρα του Τσίπρα είπαν ότι ήταν χουντικός. Με αυτούς  του τρόπους έγινε επικοινωνία, με αλγόριθμους ψεύδους. Δεν το πήραμε εγκαίρως το μήνυα και δεν προφυλάξαμε τον κόσμο από όλα αυτά, όταν έλεγαν ότι είμαστε «Μαδούροι». Κι τα τρολ που πέρναγαν τα ψεύδη τους επανέφερε ο Μητσοτάκης.

Για την επιλογή του Πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές

Δεν μπορούσε να κυβερνά με αυτό το αποτέλεσμα, να αφήσει τη χώρα σε αβεβαιότητα την ώρα που έχουμε καλό κλίμα στην οικονομία. Το πολιτικό προφίλ πρέπει να είναι καθαρό.

Από άποψη πολιτικής υπευθυνότητας ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, έβγαλε τη χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια, με κόστος για τον ίδιον. Αλλά κανείς δεν περνά «αδιάβροχος» από τα μνημόνια. Πήρε μια ιστορική πρωτοβουλία με το Μακεδονικό, την ώρα που έχουμε μια μεγάλη ανακατάταξη στην Αν. Μεσόγειο.

Υπάρχει ένα άνοιγμα. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα με σοσιαλιστικά και δημοκρατικά στοιχεία. Αλλάξαμε κι αυτό αποτυπώνεται στα ψηφοδέλτιά μας. Άλλωστε επικοινωνείς με έναν άλλο κόσμο. Πριν το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 400.000 κόσμο. Τώρα είναι από 1,3 εκ έως 2 που είχαμε στο 2015. Είναι πλέον ένα μεγάλο αριστερό και σοσιαλιστικό κόμμα. Όπως άλλαξε το ΠΑΣΟΚ και  σάρωσε με την «αλλαγή» έτσι και σήμερα υπάρχει ένα ανάλογο φαινόμενο.

Λοιδορήθηκε και τότε το ΠΑΣΟΚ, η δεξιά χρησιμοποίησε ως σλόγκαν την περίφημη «απαλλαγή» και τώρα αντίστοιχα βλέπουμε τι συμβαίνει.  Η παντοκρατορία των κοτζαμπάσηδων και των clans βλέπει να διεκδικούν ρόλο στη νομή εξουσίας αυτοί που δεν είχαν πάει στο Χάρβαρντ με τα λεφτά του μπαμπά τους, αλλά φοίτησαν στο ΕΜΠ και τα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτόν τον κόσμο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο των αυτόφωτων, των αυτοδημιούργητων,  τον κόσμο της κοινωνικής κινητικότητας, κι όχι τον κόσμο των κοτζαμπάσηδων που με τις «μαγκούρες» έκλειναν τις δουλειές στο ημίφως.

Leave a Reply

Your email address will not be published.