image Μy Sepolia Dream -στα ΝΕΑ image 4 ερωτήσεις- στην Huffpost

Η ΝΔ του ΛΑΟΣ, του Σαμαρά, του Δικτύου 21 εξελίσσεται σε ένα μισαλλόδοξο σχήμα

Στο δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο (24/7) μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης.

Για την συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η συνύπαρξη με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι σχετικά νωρίς  για να αποτιμηθεί.  Ήτανε μια τακτική αναγκαιότητα  του 2015. Από και και πέρα έγινε πιο δύσκολη στην πορεία και ειδικά προς στο τέλος, μετά το Δεκέμβρη του 2017.

Για τη φυσιογνωμία της Ν.Δ.

Η ΝΔ λέει γενικότητες κρύβοντας μια ατζέντα που οδηγεί στην απόλυτη ευελιξία στην αγορά εργασίας, στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους στην υπονόμευση της βασικής αρχής της κοινωνικής κινητικότητας.

Ουσιαστικά ο προγραμματικός της λόγος πατά σε ένα τρίπτυχο. Εκφοβίζει τον κόσμο με τη ρητορική περί «νόμου και τάξης»· υπόσχεται γενικώς και αορίστως μείωση φόρων και για τους υπόλοιπους ρουσφετάκια· και στέλνει στην κοινωνία μήνυμα «ο καθένας ας κάνει ό,τι μπορεί μόνος του για να επιβιώσει».

Τους υπόλοιπους, «εκείνους που δεν θα μπορέσουν» θα τους «αναλάβουν» οι υπεργολάβοι εργασίας. Δηλαδή όσοι έχουν χρήματα θα πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά νοσοκομεία κτλ. Σε όλα αυτά που λέει η ΝΔ δεν υπάρχει ίχνος του λεγόμενου κοινωνικού φιλελευθερισμού. Στη ΝΔ έχουν φωλιάσει πλέον μισαλλόδοξα εθνικιστικά στοιχεία. Γίνεται ψάρεμα από τα ορφανά της Χρυσής Αυγής.

Κοιτάξτε την επιστολή στην Καθημερινή των στρατηγών και πανεπιστημιακών. Η παλιά ομάδα του Δικτύου 21 είναι. Έχουν κάνει προκαταβολικά αεροπειρατεία στην εξωτερική πολιτική που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν εκλεγεί Πρωθυπουργός

Φοβούμαι ότι μαζί με τις φιλελεύθερες εμμονές που πριμοδοτούν την πιο αριβιστική ολιγαρχία που οδήγησε στην καταστροφή, η ΝΔ πλέον εξελίσσεται σε ένα σχήμα με κυρίαρχο τον μισαλλόδοξο αυταρχισμό. Κάτι που δεν είχε γευτεί η ΝΔ ούτε από τον Κωνσταντίνο, ούτε από τον Κώστα Καραμανλή. Υπάρχει μια επιμόλυνση από το ΛΑΟΣ, από το Δίκτυο 21, τον Σαμαρά.

Δεν είναι καλό σημάδι για την κοινωνία να μην αφουγκράζεται τις ανάγκες της. Η δίψα για ρεσάλτο στην εξουσία έχει επιφέρει γενετικές αλλοιώσεις στο DNΑ της ΝΔ. Βλέπουμε γόνους και κληρονόμους πλουσίων να θέλουν να επιβάλουν την ατζέντα τους σε ένα ολόκληρο λαό.

Για την Αριστερά

Η ΝΔ δεν έχει πλειοψηφία στον ελληνικό λαό, σε ποσοστό ή απόλυτους αριθμούς. Υπάρχει πάντα ένας κρίσιμος αριθμός πολιτών που μετακινούνται επενδύοντας σε προσδοκίες. Έτσι όταν  υπάρχει ένας μηχανισμός προπαγάνδας και -όπως στην περίπτωση- κόπωση λόγω μνημονιακής συμπίεσης, ο τελευταίος που είναι στο τιμόνι τρώει την τιμωρία.  Τι θέλω να πω; Δεν διαγνώσαμε εγκαίρως το τοξικό αυτό κλίμα και δε διαμορφώσαμε μια πειστική απάντηση. Υποτιμήσαμε επίσης κάποιες συμπεριφορές που στα ΜΜΕ υπερ-μεγεθύνθηκαν.

Έχουν γίνει κάποια λάθη και στη στρατηγική με τα ΜΜΕ. Δεν ανοίγεις μέτωπα με τους πάντες. Δε χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται συνοχή και ψύχραιμη διαχείριση. Αλλά δεν είναι εύκολο να κατανοεί ο καθένας πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ.

Ακόμη κι αν ηττηθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ηττηθεί πολιτικά. Συγκεντρώνει προσδοκίες του ¼ λαού με άμεσες προοπτικές να γίνει το 1/3 και να κατακτήσει πλειοψηφία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.