Ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος Ο Ευρωπαίος Ασθενής

Ευχαριστώ για τον έπαινο, ευχαριστώ για τα χάδια

Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ για τον έπαινο, τη θερμή συμπαράσταση, την εμπιστοσύνη, τα χάδια.

Ευχαριστώ για την ψήφο σας.

Ευχαριστώ τους φίλους που σύστησαν αυθόρμητα και ανιεράρχητα ένα επιτελείο υψηλών προδιαγραφών, ικανό να στηρίξει κόμμα. Η καμπάνια των σαράντα ημερών, που επαινέθηκε σαν πρωτότυπη και καλαίσθητη,  ήταν εργόχειρο των φίλων, ήταν καμπάνια-πρότυπο: «Νo budget, hand made, friends made», με μουσική επένδυση Drog_A_Tek (Χώρα προέλευσης) και Beatles (With a little help from my friends). Κορυφαίοι επαγγελματίες στο είδος τους, ακτιβιστές, εστέτ, άνθρωποι των ιδεών και της αγοράς, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες , πενηντάρηδες, έφτιαξαν μια δεξαμενή σκέψης και αισθήματος, και κυρίως μια ασπίδα: πώς θα σταθούμε αξιοπρεπείς και σοβαροί, πώς δεν θα χάσουμε τίποτε από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα μας, πώς δεν θα ψευτίσουμε το πρόσωπό μας και θα το κρατήσουμε ακέραιο.

Το επιτελείο: Ηλίας Τσαουσάκης, Βασίλης Μουρδουκούτας, Γιώργος Παπαναγιώτου, Κυριάκος Αγγελάκος, Ζαφείρης Καραμπάσης, Ειρήνη Λαγουρού, Κατερίνα Σταυρούλα.

Από κοντά, Θανάσης Βασιλείου, Πάνος Παπαναγιώτου, Σέργιος Βοΐλας, Βασιλική Σιούτη, Αγγελική Γαζή, Γιούλη Επτακοίλη.

Φωτογραφίες δώρισαν οι καλύτεροι: Πάνος Κοκκινιάς (φωτογραφία στο δίπτυχο), Στράτος Καλαφάτης, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Νίκος Κοκκαλιάς, Μαριάννα Μπίστη, Παύλος Φυσσάκης. Φωτοπορτρέτα η Ελισάβετ Μωράκη. Ζωγραφική στο δίπτυχο και λόγια καρδιάς, ο Χρήστος Μποκόρος. Λόγια καρδιάς στο ‘Ρομάντσο’ και ο σύντεκνος Παντελής Μπουκάλας.

Ευχαριστώ ξεχωριστά τον φίλο Σταύρο Λυγερό, για όσα πολλά ανεκτίμητα έκανε και είπε, ευχαριστώ τον Λαοκράτη Βάσση για τη διαρκή στήριξη, πριν και μετά.

Το ευχαριστώ δεν αρκεί για τη γυναίκα μου Σίσσυ: μου χάραξε πορεία, με κράτησε όρθιο.

Κρητίκαρχος, ο ανεκτίμητος Γιώργος Αλεξάκης (με έχρισε ‘καλιτσουνά’), με συνεργάτες τον Γιάννη Χίνο, τον Φώτη Καζάση, τον Αντώνη Παπαδεράκη· στα Χανιά, πολύτιμη βοήθεια από τον πολύπειρο εκδότη Γιάννη Γαρεδάκη και τον συνάδελφο Ματθαίο Φραντζεσκάκη·  στο Ρέθυμνο ο φίλος Αντώνης Σταθάκης, στο Ηράκλειο ο εξαίρετος συνάδελφος Γιώργος Σαχίνης.

Πελοποννησίαρχος και στρατηγός εξορμήσεων, ο Τάκης Πιπίνης, με συνεργάτη τον Γιώργο Παναγόπουλο.  Στη Χαλκιδική με υποδέχτηκε ο Χρήστος Σακκάς με τις παρέες των Μουδανιών και της Ρεσπέντζας Πολύγυρου, τους Δημήτρη Αμανατίδη και Γιώργο Εμμανουήλ. Στην Κόρινθο, οι παλιοί ακριβοί φίλοι Χρήστος Κουσουλός και Πέτρος Θωμαΐδης, με τη Μαρία Θελερίτη. Στην Καλαμάτα, ο σούπερ Γιώργος Γιαννόπουλος, ο παλιός φίλος, και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Στην Πάτρα, ο φίλτατος Χρήστος Λαδάς. Στη Θεσαλονίκη, ο αγαπητός Γιώργος Κορδομενίδης και ο Γιώργος Τούλας. Στη Μύκονο, ο αδελφός μου Γιώργος και ο κουμπάρος μου Δημήτρης Ρουσουνέλος, ο Ηλίας Αθυμαρίτης, ο Σταύρος Ασημομύτης-Μενάγιας. Στη Σύρο, ο γυναικαδελφός μου Νίκος.

Στα μετερίζια Ακροπόλεως, οι πολυαγαπημένοι φίλοι Λένα και Σωκράτης Κουγέα άνοιξαν το σπίτι τους. Στη Κηφισιά, άνοιξε το σπίτι της η Μαρία Καΐρη, υπό το άγρυπνο όμμα του Μιχάλη Κοπιδάκη και του Μάνου Δημητρακόπουλου. Στον Υμηττό, με φιλοξένησε ο Ευτύχης.

Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη με κάλεσε στην καταληκτική της ομιλία, και είχα την ευκαιρία να δω πολλούς γνωστούς εκτός από τη φίλη σύμβουλο Έφη Ζουμπουλάκη. Τα κορίτσια νίκησαν!

Ευχαριστώ τους εκατοντάδες που μου έσφιξαν το χέρι και με εγκαρδίωσαν με αφειδώλευτα λόγια εκτίμησης. Ευχαριστώ για όσα με έμαθαν οι συνομιλητές μου στα καφέ, τους πεζόδρομους και τους κήπους του Νεωρίου Χανίων, της Κορίνθου, της Πλατείας Αθωνος Θεσσαλονίκης, της Καλαμάτας, της Ερμουπόλεως, του Πολύγυρου, της Ορμύλιας.

Ευχαριστώ για τη συγκίνηση της βραδιάς στο Ρομάντσο. Ηταν μια αγκαλιά και μια μικροαπεικόνιση του Κοινού των Ελλήνων.

Ευχαριστώ που υπάρχετε και σας συνάντησα, που σας είδα, που είδα τους καλούς καγαθούς Ελληνες, τους περήφανους πολίτες. Τώρα ξέρω ότι είστε εκεί, ξέρω πού θα σας βρώ.

2 Σχόλια
  • kostas.nik
    REPLY

    καλή αρχή έγινε με τη στράτευση και έκθεση του Νίκου Ξυδάκη σε αυτή την ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. τίμια, ευγενική και ελπιδοφόρα. μακάρι να συνεχιστεί και στους επόμενους μεγαλύτερους αγώνες στους οποίους θα μας βρει συμπαραστάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter