Γιατί να πολιτευθώ και γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ Ακροδεξιά στροφή , τείχη και πρόφυγες.

Συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, RealFM

Η Ε.Ε. γνωρίζει ότι από τις 26/1 θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική βούληση στη χώρα μας. Από την αρχή της κρίσης οι ελληνικές κυβερνήσεις σύρθηκαν χωρίς να διαπραγματευτούν τη στιγμή που όλα τα διεθνή ινστιτούτα επισημαίνουν ότι η σχεδίαση του προγράμματος είναι προβληματική. Η Ε.Ε. γνωρίζει ότι από τις 26/1 θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική βούληση στη χώρα μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα η Ελλάδα να μιλάει με τα κορυφαία θεσμικά όργανα της ΕΕ – η τρόικα έχει φτάσει στο τέλος της. Ζητούμε διαπραγμάτευση με τα κορυφαία όργανα της ΕΕ και έχουμε την ισχυρή πολιτική βούληση για λύση μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Η δημοκρατία μας έχει τα κατάλληλα μέσα και τις διαδικασίες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη λύση που θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και το ευρωπαϊκό μας μέλλον.

* * * * * * *

Τη ανάγκη σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα επεσήμανε μιλώντας στο Ρ/Σ realfm 97,8 ο Νίκος Ξυδάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄Αθήνας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι η Ελλάδα δεν ζητά κάτι παράλογο.

«Από την αρχή της κρίσης με την Ελλάδα οι κυβερνήσεις σύρθηκαν χωρίς να διαπραγματευτούν. Θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού η όποια διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τεθεί. Το δημοψήφισμα είναι ένας από αυτούς, είναι μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που την εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας από αυτό. Στην Ελλάδα έγινε ένα δημοψήφισμα και σφράγισε τη δημοκρατία στη χώρα, το 1974 για την αλλαγή του πολιτεύματος».

«Αυτή η διεθνής σύμβαση η οποία υπεγράφη το 2010 έγινε ακόμη και με μειωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία γι’ αυτό χρειάστηκε μετά η κυβέρνηση Παπαδήμου για να υπερψηφίσει την επισφράγιση της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό το οποίο ζητά η Ελλάδα δεν είναι παράλογο, είναι αυτό που αναγνωρίζουν όλα τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα και οι διεθνείς οργανισμοί. Οι ενδιάμεσες εκθέσεις του ΔΝΤ, που είναι ένας από τους πιστωτές και κατασκευαστές του προγράμματος, έχουν αναγνωρίσει τα λάθη στον σχεδιασμό του προγράμματος. Η εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να είχε και σφάλματα από τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά η ίδια η σχεδίασή του είναι προβληματική».

«Το ερώτημα θα είναι αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στη μέγκενη να πληρώνει τόκους περισσότερους από το εισόδημά του και να εξαθλιωθεί πλήρως ή αν θα θέλει μία διαφορετική λύση» υπογράμμισε.

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι η διαφορετική λύση θα είναι εκτός Ευρωζώνης ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας είπε: «Δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν αν θα είναι εκτός Ευρωζώνης. Μπορεί η Ευρώπη να έχει μία άλλη πρόταση η οποία θα συζητηθεί και αυτή».

Στην ερώτηση αν αυτό μπορεί να σημαίνει και ευρώ δύο ταχυτήτων ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε: «Αν η Ευρώπη επιθυμεί τέτοια πράγματα όλα συζητούνται, αλλά αυτές οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί γιατί δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ερώτημα από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα φοροδιαφυγής που αποτελούν κεντρικά σημεία κριτικής και από την πλευρά της τρόικας.

«Η μόνη απάντηση που λάμβανε και ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς από την κα. Μέρκελ ήταν “φορολογήστε τους πλουσίους σας”, πράγμα που δεν το έκαναν ποτέ. Ποτέ δεν φορολογήθηκε ο αδίκως και παρανόμως αποκτηθείς πλούτος, ουδέποτε ελέγξαμε πως έγινε το PSΙ και πως φορτώθηκαν οι ελληνικοί κοινωνικοί φορείς τα ομόλογα των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών από τη δευτερογενή αγορά. Ουδέποτε οι εταίροι δεν έχουν λάβει μία πειστική απάντηση που πήγαν τα χρήματα τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter