Η θέση μου για τη Μνημονιακή Ελλάδα (σε 10′) image «Η ιστορία διάλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει πάτο στο βαρέλι της κρίσης»

Γιατί στρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανακόψουμε το καθοδικό σπιράλ που εξωθεί μια ολόκληρη χώρα σε κατάσταση συλλογικού κλονισμού, για να ανακόψουμε τον συλλογικό πόνο και τη γενικευμένη αδικία.

Για να συμμετέχουμε, όχι ως αναλυτές πλέον αλλά ως πολιτικά πρόσωπα, στην προσπάθεια της κοινωνίας να υπερασπιστεί όλα όσα θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή των πολιτικών προτεραιοτήτων: δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, δικαίωμα στην εργασία, τον πολιτισμό και την παιδεία, την υγεία…

Για να μπορέσει η Ελλάδα να καθίσει ως ισότιμος εταίρος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τα δικά της επιχειρήματα, τη δική της φωνή, με βάση τις δικές της ανάγκες.

Είναι ευνόητο ότι οι δυνάμεις της συντήρησης, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα εμμένουν στην πολιτική του φόβου, σε ευθείες ή συγκαλυμμένες απειλές, με σενάρια καταστροφών και φαντάσματα Grexit.

Ο λαός σήμερα όμως εγκαταλείπει πλειοψηφικά τους πολιτικούς που, κάτω από το βάρος των ερειπίων που οι ίδιοι προκάλεσαν, εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και παραβίασαν τη λαϊκή κυριαρχία. Οι Έλληνες υπερνικούν τον φόβο, αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα υπάρχει στο νεοφιλελεύθερο ιερατείο της Ευρώπης, στο δόγμα της λιτότητας και της απορρύθμισης, που μετατρέπει τη χώρα σε μεταμοντέρνα αποικία χρέους. Αντιλαμβάνονται επίσης ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ταυτόχρονη παράδοση της χώρας σε μια δράκα κρατικοδίαιτων ολιγαρχών, που ελέγχουν με προνομιακούς ή και χαριστικούς όρους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας σφαίρας.

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση χωρίς αλλαγή πολιτικής, προς μια πολιτική ριζοσπαστική και πραγματιστική, με δημοκρατικό, καθολικό και ενοποιητικό χαρακτήρα. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκφράζει τις πλειοψηφικές κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν την έξοδο από την κρίση. Και απαιτούν το μέλλον.

ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/article/5225454/nikos-xudakis-giati-strateuomaste-me-ton-suriza

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter