image Ο αστυνομικός δεν πρέπει να θεωρείται ότι κάνει τη βρώμικη δουλειά για το κράτος -στην ημερίδα της ΠΟΑΣΥ image «Πρέπει να ξέρεις τι είσαι για να ξέρεις πού θα πας» στην εκπομπή Report των Λ. Χαραλαμπόπουλου & Α. Ζενάκου

«Αν δεν μπούμε σε ένα δρόμο παραγωγής πλούτου, ‘δεν βγαίνει η εξίσωση’» -στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη με τους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη (24.2.17) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μίλησε για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό που μπορεί να κερδηθεί είναι μία ρηματική δέσμευση ότι η υπόσχεση του 2012  για τη μεσοπρόθεσμη ανακούφιση του χρέους θα δρομολογηθεί όπως έγινε -έστω και  αργοπορημένα η βραχυπρόθεσμη ρύθμιση. Εκτιμώ ότι η συνάντηση της κ. Μέρκελ  με την κ. Λαγκάρντ έχει αυτό το περιεχόμενο. Ταυτόχρονα υπάρχει ανάλυση στο γερμανικό τύπο ότι η κα Μέρκελ εγκαταλείπει την αυστηρή γραμμή λιτότητας και λόγω εκλογών αλλά και λόγω συνολικής μεταβολής στην ευρωζώνη.  Αυτό που περιμένει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μέσα σε αυτή τη μεταβολή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύθμισης του χρέους, όπως επίσης η στάση των εταίρων να λάβει πλέον πιο ορθολογικά χαρακτηριστικά.

Στο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί τα μέτρα περικοπής δημιουργούν άμεσα πίεση στην κοινωνία ενώ αντίθετα τα μέτρα τόνωσης που δημιουργούν προϋποθέσεις για βελτίωση και ανάπτυξη, είναι πιο δομικά και θα πάρουν χρόνο.

«Υπάρχει ένας συσχετισμός δύναμης που είναι σε βάρος της χώρας μας. Νομίζετε ότι υπάρχει κάποιος μάγος που μπορεί να σταθεί απέναντι στο Βερολίνο;» συνέχισε ο Ν. Ξυδάκης. Στο πλαίσιο των ελιγμών και των κινήσεων που μπορεί κανείς να κάνει, προσπαθεί για το μέγιστο καλύτερο. Αυτό είναι φανερό εδώ και αρκετά χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε έναν δρόμο σύγκρουσης και αναμέτρησης και βρέθηκε σε άλλη πίστα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε εξωραϊσμούς, ούτε ψευτοηρωισμούς.  Αν δεν μπούμε σε ένα δρόμο να παράγεται πλούτος και να ανοίγουν θέσεις εργασίας και μείνουμε να υπερασπιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο τις συντάξεις δεν βγαίνει η εξίσωση. Δεν είναι υγιές για έναν λαό να συντηρούν οι γονείς τα παιδιά τους των 30 ή 40 χρόνων.

Σχολίασε ακόμα ο Ν. Ξυδάκης το γενικότερο δημόσιο λόγο τα τελευταία χρόνια της κρίσης, λέγοντας ότι ηγετικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης που ξεχνούν ότι φόρτωσαν με 60 δις το ελληνικό χρέος από το 2005 έως το 2009 σπεύδουν να δείχνουν το ντοσιέ τους στον ξένο παράγοντα για να διοριστούν πρωθυπουργοί. Αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα. Δεν συνέβησαν ούτε τον καιρό του εμφυλίου. Έχουμε μία χώρα επτά χρόνια σε κρίση και απαιτείται μία πανεθνική προσπάθεια να σώσουμε τις νέες γενιές, να σώσουμε τη χώρα από την εθνική παρακμή. Όλοι, με τις δυνάμεις μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter