image Υπέρ κάθε προοδευτικής Συμμαχίας θεσπισμένης στη βάση αρχών και δεσμεύσεων -στο SBC image Σεβαστές οι διαφοροποιήσεις όταν στηρίζονται σε πολιτικά επιχειρήματα -στο Real FM

Θα έπρεπε να συζητάμε κυρίως πώς θα φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα παράγει πλούτο, αισιοδοξία, δημοκρατία -στην ΕΡΤ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» με τους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Στο πάνελ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Για τις εκλογές:

Θα γίνουν όταν τις χρειάζεται η χώρα, όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός διότι αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτά τα θέματα. Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί ο ιστορικός κύκλος, να σημάνει η τυπική λήξη του μνημονίου και να δοθεί στην Ελλάδα η πολλάκις υποσχεθείσα ρύθμιση του χρέους, η οποία θα μας βάλει σε άλλη δημοσιονομική κατάσταση.

Αντικειμενικά μιλώντας τον Αύγουστο του 2018 θα κλείσει ο κύκλος κοινωνικού μετασχηματισμού και ταλαιπωρίας για τον ελληνικό λαό που ξεκίνησε το Μάιο 2010. Πλέον έχει επέλθει σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού η επίγνωση ότι πρέπει να αλλάξουν και η κρατική και η παραγωγική δομή. Από κει και πέρα όλες οι πολιτικές και πνευματικές δυνάμεις της χώρας να καταθέσουν με θάρρος και ευθύνη τις προτάσεις τους για την νέα Ελλάδα μετά την ιστορική περιπέτεια της κρίσης.

Για τη δεξιά στροφή της ΝΔ:

Ο κ Μητσοτάκης από τις πρώτες μέρες που  εξελέγη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ζητάει εκλογές. Έχει καταντήσει φαιδρή αυτή η εμμονή του. Σε όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα σύρεται πίσω από ακροδεξιές πολιτικές προδίδοντας ακόμη και τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν κυβέρνηση, όπως λ.χ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πρόκειται για μία υπαναχώρηση εις βάρος του όποιου κεντρώου φιλελεύθερου προφίλ είχε προβάλει η ΝΔ. Η παράταξη πλέον ρυμουλκείται από την ακροδεξιά στα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων, στα εθνικά και άλλα πολλά. Δεν έχουμε ακούσει τίποτε πέρα από την επίκληση εκλογών για να τακτοποιηθεί η αγωνία, το υπαρξιακό άγχος και η λύσσα για επάνοδο στην εξουσία κάποιον βαρώνων. Αυτή είναι η δική μου πολιτική ανάγνωση.

Για τον Αύγουστο 2018:

Ο κόσμος προσδοκά το καλοκαίρι, κυρίως χάρη στον τουρισμό, ρευστότητα και αύξηση της απασχόλησης. Ένα καλοκαίρι εργασίας και προκοπής αλλά επίσης ένα ιστορικό καλοκαίρι, το οποίο θα σημάνει την είσοδο σε μία νέα περίοδο, τουλάχιστον ψυχολογικά. Σε μία νέα εποχή στην οποία δεν θα έχουμε πάνω μας το βαρύ πέλεκυ της πλήρως αφαιρεθείσας εθνικής κυριαρχίας. Το επόμενο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι σπαρμένο με ρόδα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στα  γεωπολιτικά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Χρειάζεται προσοχή.

Το μεγάλο αίνιγμα και η μεγάλη πρόκληση και για τις νεότερες γενιές που βρίσκονται στριμωγμένες είναι να φτιάξουμε μία Ελλάδα που θα παράγει πλούτο, αισιοδοξία, δημοκρατία. Και αυτά είναι ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων -όσων δεν ομφαλοσκοπούν και δεν εξαντλούνται στις μικρές τηλεοπτικές πιάτσες- αλλά είναι επίσης ευθύνη δασκάλων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, πνευματικών ανθρώπων, ανθρώπων που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά και δίνουν παράδειγμα.

Αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα και για αυτά πρέπει να συζητάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Στοιχεία επικοινωνίας
Twitter