Εκλογές 2015

Γιατί στρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για να συμμετέχουμε, όχι ως αναλυτές πλέον αλλά ως πολιτικά πρόσωπα, στην προσπάθεια της κοινωνίας να υπερασπιστεί όλα όσα θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Γιατί να πολιτευθώ και γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ

Δυο από τις συχνότερες ερωτήσεις: γιατί να πολιτευθώ και γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί: γιατί να εμπιστευθεί κανείς το ΣΥΡΙΖΑ, τι ακριβώς θα γίνει με την αποπληρωμή των ομολόγων του Μαρτίου και τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα

Η νίκη μας θα είναι μια σημαντική τομή στη μεταπολιτευτική διαδρομή του τόπου. Η εντολή του λαού δε θα είναι μόνο εντολή διαπραγμάτευσης αλλά και μεγάλων ριζικών αλλαγών. Θα είναι εντολή να τα αλλάξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στη κρίση.

Για μια πολιτική των αγώνων: ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποδέμος και εμείς

Το 2015 θα είναι μια καλή χρονιά στην Ευρώπη, αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο προωθημένους όρους για να αντιμετωπίσουμε σε μια συντακτικού τύπου οπτική παλιά προβλήματα που επανεμφανίζονται σήμερα με ριζικά νέες μορφές.

Ενεργός βούληση και προκλήσεις

Τις τελευταίες μέρες η ιστορία επύκνωσε και επιταχύνθηκε, πάλι, με τρόπους που θυμίζουν μεν στιγμές της παρελθούσας πενταετίας, αλλά και τις υπερβαίνουν. Η κρίση συνεχίζεται· άλλωστε κανείς προσεκτικός παρατηρητής μετά το 2010 δεν πίστεψε ότι αυτή η κρίση με τα πανευρωπαϊκά και διεθνή χαρακτηριστικά θα παρήρχετο σύντομα ή ανώδυνα ― το αντίθετο. Η αμφίρροπη προεδρική…

Πρώτες σκέψεις

Πρώτες σκέψεις, χθες βράδυ, 9-11 μμ, εκφωνημένες στα ερτζιανά: 1. Οι δανειστές σπρώχνουν άλλη μια κυβέρνηση στον γκρεμό, κατ’ αναλογίαν με το φθινόπωρο 2011, όταν στην Ελλάδα επεβλήθη η υπερψήφιση και ολολκλήρωση του PSI, από κυβέρνηση ειδικού σκοπού. 2. Την ώρα που το Eurogroup έδινε δίμηνη παράταση, η κυβέρνηση επέσπευσε την προεδρική εκλογή. Ωστε στο…