image Στην πολιτική οι πράξεις έχουν κόστος και θα το εισπράξουμε, κρίνονται όμως από την ιστορία @«Σήμερα» image Να δοθεί τέλος στις παρανομίες κατά την εκμετάλλευση παραλιών – δεύτερη ερώτηση στο κοινοβούλιο

Μεγάλη η δημαγωγία στο Μακεδονικό -στο Πρώτο Πρόγραμμα

Την ώρα των αποφάσεων για το θέμα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄Αθηνών Νίκος Ξυδάκης, στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου («Ισορροπίες και ανισορροπίες»).

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπ. Άμυνας σχολίασε ότι ο Πάνος Καμμένος εκφράζει μια άποψη πολιτική, όχι θεσμική και συνταγματική, αφού η συμφωνία περνά και με πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη απόσυρση της στήριξης των ΑΝΕΛ είπε ότι αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα. «Καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο κ. Καμμένος βάζει πολλές προϋποθέσεις αλλά θα τα δούμε τότε τι θα ισχύσει από όλες αυτές. Προσπαθεί να δώσει μια πολιτική θέση στον κόμμα του. Δεν μπορεί να ελιχθεί σε αυτό το θέμα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κυρίως της Ν.Δ. για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για υποκρισία και αριβισμό: Η συμφωνία ήταν μια ιστορική ανάγκη. Υπάρχει μια πολιτική αναταραχή κυρίως ως συναισθηματική αντίδραση. Οι πολιτικές αντιδράσεις από ψηλά είναι κατά το πλείστον υποκριτικές. Κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν μοχλεύσεις για κομματικά οφέλη. Σέβομαι τους συμπολίτες που δεν μπορούν να το καταλάβουν. Νομίζω είναι κακά πληροφορημένοι και για το ιστορικό βάθος και για τις ισορροπίες στα Βαλκάνια.

Υπάρχει μεγάλη δημαγωγία περί του Μακεδονικού. Είναι καθαρά υποκριτική η στάση, ο ‘αναπληρωτής’ Πρωθυπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να δηλώνει στη Νέα Υόρκη, στον ΟΗΕ πριν λίγα χρόνια ότι η επίσημη θέση είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga onnes και λίγα χρόνια αργότερα όταν έχουμε πράγματι φτάσει σε μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να είναι στο Σύνταγμα. Πρόκειται περί καθαρής δημαγωγίας. Έχει δικαίωμα ο κ. Σαμαράς να λέει άλλα κατά περίπτωση; Ένας άνθρωπος του κράτους, ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να χαρακτηρίζεται από στοιχειώδη συνέπεια. Εδώ προσαρμόστηκε η Ελληνική Δημοκρατία τόσο στο 2008 στο Βουκουρέστι όσο και το 2012. Στα μεγάλα θέματα πάνω από όλα, απαιτείται συνέπεια. Είναι το λιγότερο καιροσκοπισμός, αριβισμός και υποκρισία να διαψεύδεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι στα όρια της αγυρτείας το να λέει ο κ. Σαμαράς ότι ο Αντιπρόεδρος μιλούσε εκ μέρους του εαυτού του και εξέφραζε προσωπικές του απόψεις! Δεν λέει ένας υπουργός Εξωτερικών ό,τι θέλει, είναι εκλεγμένος, έχει νομιμοποίηση και εκπροσωπεί την κυβέρνηση όταν μιλά. Η θέση της ΝΔ είναι βαθιά υποκριτική, βαθιά διχαστική, κατά των θεσμών και της πολιτικής ηρεμίας και λειτουργίας.

Τέλος σχολιάζοντας απόψεις περί διαμόρφωσης μιας νέα πολιτικής συμμαχιών στην κεντροαριστερά τόνισε ότι μόνο πάνω σε πολιτικές πρωτοβουλίες μπορεί να χτιστεί μια νέα σύμπλευση. «Εφόσον υπάρχουν πολιτικές πρακτικές, πρωτοβουλίες και ενέργειες, θα κρίνει ο πρωθυπουργός εάν θα βαδίσει με άλλη πλειοψηφία ή θα προκηρύξει εκλογές. Σήμερα πάντως είναι αρκετά νωρίς για να το πει κανείς αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.