image Μονόδρομος η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και η συνομιλία με την κοινωνία -στο ΑΠΕ image Καθήκον της Αριστεράς να δίνει ελπίδα και να εμπνέει πίστη στη Δημοκρατία -στο Κόκκινο

Αυτό που χάθηκε στο 2010 ανακτάται εν μέρει το 2018 – στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στο Ραδιόφωνο Σταθμό «Πρακτορείο 104,9» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου. μίλησε ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

  • Για το τέλος των μνημονίων

Σε ένα μεγάλο βαθμό αίρεται η καταδυνάστευση από τις μνημονιακές επιταγές και τους δανειστές. Άρα η κυβέρνηση αποκτά μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στα δημοσιονομικά και σε άλλους τομείς. Είναι ένα μεγάλο βήμα. Αυτό που χάθηκε στο 2010 ανακτάται εν μέρει το 2018.

Περιμένει με ανακούφιση ο κόσμος να αλλάξει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, όλη αυτή η διαδικασία με τον εσωτερικό δανεισμό, την αφαίμαξη των εισοδημάτων. Να πάρει  μια ανάσα και μαζί να δει ένα σχέδιο ανόρθωσης του κράτους, της οικονομίας, με διαφορετική μεθοδολογία, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

  • Για την αναφορά ότι υπάρχουν «δηλωμένοι εχθροί της δημοκρατίας, διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου, φανεροί εραστές της απολυταρχίας, συνοδοιπόροι εθνικοσοσιαλιστών»

Υπάρχουν στους κόλπους της Δεξιάς και τις παραφυάδες της που ενσωματώθηκαν στη ΝΔ οι άνθρωποι και κυρίως οι ιδεολογίες και οι συμπεριφορές αυτές. Υπάρχουν τα ορφανά του ΛΑΟΣ που εντάθηκαν στη ΝΔ. Δείχνουν μια διαρκή ασέβεια προς τις κοινωνικές μειοψηφίες και ελέγχονται για σχέσεις με σκοτεινά συμφέροντα.

Μέχρι την είσοδο τους στη ΝΔ ήταν σε μια στάση ακροδεξιού εφιάλτη. Δυστυχώς στη ΝΔ -που είχε δείξει μια άλλη συμπεριφορά μετά την επανίδρυσή της- έχει δημιουργηθεί ένα μείγμα «Ορμπανισμού» και «Λεπενισμού». Οι άθλιες επιθέσεις των ακροδεξιών και οι δολοφονίες χαρακτήρων οδηγούν σε μια άσχημη κατάσταση με κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχουμε φασίζουσες συμπεριφορές και σχέσεις με ακραίους κύκλους σκοτεινούς. Αυτά προμηνύουν δυσμενείς εξελίξεις για τη Δημοκρατία.

Έχει αντιπάλους η Αριστερά. Όμως με ένα αρνητή της Δημοκρατίας, που σε όλη του την πορεία ήταν τέτοιος, δεν θα δεχθώ να συνομιλήσω.

  • Για την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Θα μεταφέρει τη βούληση για ανακούφιση του κόσμου και τη στοχαστική ορμή και αποφασιστικότητα και ταχύτητα που επέδειξε στη σύσκεψη στο Λαύριο. Επίσης συγκεκριμένες ενέργειες χωρίς χρονοτριβή και μια πολιτική που μεριμνά για τους αδύναμους για την άμβλυνση των ανισοτήτων.

Αυτό μας έχει δώσει.  Όλα τα πρόδρομα σημάδια. Αυτό είναι το χρονικό σημείο που θα εκδηλώσει μια κυβέρνηση για την μεγαλύτερη δημοσιονομική ανεξαρτησία. Οι πολίτες περιμένουν δράση και ειλικρίνεια.

  • Για την πορεία της κεντροαριστεράς

Δε με ανησυχεί η δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει χρόνος ικανός να ανατραπούν οι καταγραφές που έχουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εδραιώσει η Αριστερά τη θέση της στο πολιτικό σύστημα ανεξάρτητα από εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει μια προοδευτική πλειοψηφία που θα υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος, τα κοινωνικά δικαιώματα. Ό,τι και να γίνει να υπάρξει μια παράταξη που θα παίξει σημαντικό ρόλο όλα τα επόμενα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.