image Ο αχός της προπαγάνδας -στα Νέα image Μόνη στρατηγική της ΝΔ η ευλαβική παραγωγή ψευδών ειδήσεων και φημών -στην Ολομέλεια

Ευρώπη χωρίς πολιτικές συνοχής και σύγκλιση δε θα υπάρξει

Στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και το δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη στην εκπομπή «Χ2» μίλησε ο Βουλευτής της Β΄ Αθήνας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Για το χρόνο διενέργειας εκλογών

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει πει κάτι για τον χρόνο των εκλογών. Θέλει να έχει μια ευχέρεια. Χρειάζεται χρόνος για να ξεδιπλώσει τις ενέργειες του και να δείξει τι μπορεί να κάνει η μεταμνημονιακή Αριστερά. Εξάλλου ο συνταγματικός χρόνος λήγει τον Οκτώβρη και ίσως αυτόν τον χρόνο να τον χρειάζεται η χώρα διότι επηρεάζεται η οικονομία.

Για τα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή

Αυτά που ψηφίζουμε τώρα για τη ΔΕΠΑ και την ενεργειακή πολιτική συγκροτούν ένα κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο που έλειπε. Η γεωθερμία λ.χ. είναι μια μεταρρύθμιση και όλα αποτελούν δείγματα διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια που επηρεάζουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Για αναφορές ΜΜΕ για αεροπλάνο από τη Βενεζουέλα

Έτσι κατασκευάζονται τα fake news. Πετάμε κάτι για αεροπλάνο, για προληπτικές συλλήψεις και μετά μεταφέρεται ένα «ποιηματάκι».

Για τις σύγχρονες προκλήσεις

Η πολιτική δε γίνονται με κραυγές και κατηγορίες, ακόμη και προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, για προδοσίες. Γίνεται με πραγματισμό και με ειλικρίνεια προς τους πολίτες. Πρέπει να επανασυνταχθούμε σαν λαός. Πρέπει να ανακτήσουμε έναν εαυτό πιο αισιόδοξο.

Επίσης η ζωή και η πολιτική δε γίνεται με ευχές και καλές προθέσεις. Οι κοινωνικές ομάδες έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, όμως κάποιες φορές μπορεί να βρεθούν μαζί.

Ούτε τα κόμματα είναι ανώνυμες εταιρίες. Πολύ περισσότερο σε μια Ευρώπη που ψάχνει να βρει ταυτότητα μετά το σπάσιμο του κοινωνικού μεταπολεμικού συμβολαίου. Τίποτα πλέον δεν είναι αυτονόητο. Όλα ταράζονται.

Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα να καταλάβουμε την κοινωνία που άλλαξε στην κρίση. Από την υπεραισιοδοξία, από την υπερδιαστολή ενός εγώ έχουμε φτάσει σε μια κρίση και στο βομβαρδισμό μας από τη Bild. Πρέπει να σταθούμε μαζί στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Πρέπει να συμφωνήσουμε ως χώρα σε κρίση και σε δημογραφική συρρίκνωση, ότι πρέπει να έχουμε φίλους και γείτονες που μας σέβονται. Πρέπει να είμαστε επάνω στο τραπέζι και να μιλάμε.

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ένα 10ετές από πλαίσιο ανασυγκρότησης της χώρας. Διότι η κρίση μας βρήκε αθωράκιστους. Με διπλά ελλείμματα, με πιστωτική υπερεπέκταση. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε με όρους σοβαρότητας και με αίσθηση του τεράστιου ονόματος που κουβαλάμε.

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές

Ευρώπη χωρίς πολιτικές συνοχής και σύγκλιση, που είναι μια εξοστρακισμένη λέξη, δε θα υπάρξει. Με προϋπολογισμό 1% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ δεν μπορεί να υπάρχει σύγκλιση. Ο Τσίπρας μιλά διαρκώς. Μιλούσε ακόμη κι όταν ήταν στη μέγγενη του Σόιμπλε.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε διδάγματα από τον εφιάλτη του 20ου αιώνα. Έχει βγει όλη η κουλτούρα του νεοφασισμού και του αντισημιτισμού στην ΕΕ.

Αν η Γαλλία και η Γερμανία δε βγάλουν φετφά για την ΕΕ και δε βρεθεί κάτι για το μεγάλο ασθενή, την Ιταλία, οι διάφοροι Όρμπαν θα δίνουν τον τόνο. Εκεί είναι οι μεγάλες ευθύνες της Αριστεράς. Γι’ αυτό και το άνοιγμα του Τσίπρα δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.