image Ιδού οι Πρέσπες, ιδού και το πήδημα -«Ένα βλέμμα» στο ΈΘνος της Κ. image Όποιος βρεθεί να λαδώνεται, θα πρέπει να τιμωρηθεί -στον Αντ1

Κανένα έργο δεν έπαθε ζημιά από την εφαρμογή της αρχαιολογικής νομοθεσίας -στο Κόντρα

Στην εκπομπή Kontrast του Kontra Channel μίλησε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Για τις εισηγήσεις του ΚΑΣ

Γίνεται μια κουβέντα με όρους άγνοιας της πραγματικότητας και της νομοθεσίας. Πολλά έργα τέλειωσαν στην ώρα τους και με πολύ καλή συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία. Πχ. οι εθνικές οδοί ή το ίδρυμα Νιάρχος, που έγινε πάνω σε μια νεκρόπολη. Μελετήθηκε ο χώρος, έγιναν καταγραφές, κρατήθηκε αυτό που έκρινε η υπηρεσία ότι έπρεπε να κρατηθεί και όλα προχώρησαν γρήγορα. Το Ελληνικό έχει μπλοκαριστεί από τη δυσκολία και την αβελτηρία διαδοχικών κυβερνήσεων για το πώς να αξιοποιηθεί.

Όλη η Ιονία Οδός πήγε όπως λέμε «σφαίρα». Περνά μάλιστα από τη Νικόπολη, μια μοναδική ρωμαϊκή πόλη. Μια μικρή καθυστέρηση πάντα μπορεί να συμβεί, αλλά κανένα έργο δεν έπαθε ζημιά από την εφαρμογή της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Αντίθετα όταν το 20% του ΑΕΠ μας προέρχεται από τον τουρισμό και όταν η μεγάλη προστιθέμενη αξία του τουρισμού μας είναι ο πολιτισμός και η κληρονομιά μας, τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δείτε τι γίνεται στην Αθήνα: τα εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται από την άκρη του κόσμου για να φάνε κεμπάμπ μόνο ή για να δουν τα μεγάλα διαχρονικά έργα του πολιτισμού μας; Είναι καλό όλα να γίνονται στην ώρα τους και σωστά. Ας ομορφύνει ο Πειραιάς. Το αξίζει.

Για τις επενδύσεις στη χώρα

Αυτοί που κυβέρνησαν το πλοίο και το οδήγησαν σε ναυάγιο και παράλληλα βρίσκονται με χρέη που θα πληρωθούν σε δύο αιώνες, αυτοί λένε τώρα ότι θα γιατρέψουν τη χώρα. Αυτά είναι μαγικές εικόνες. «Μόλις» 220 εκατ. είναι το το χρέος της ΝΔ χωρίς να αναφέρει κανείς το ιδιωτικό χρέος των ανώτατων στελεχών της από επιχειρήσεις που είχαν. Οι Έλληνες, όμως, που τους πετσοκόφτηκε το εισόδημα, ξέρουν τι γίνεται. Την περασμένη χρονιά οι επενδύσεις έφτασαν σχεδόν τα 4 δις ευρώ, ρεκόρ 12ετίας. Και θα αυξάνονται όσο θα προχωράμε και όσο θα μας αναβαθμίζουν οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης. Ακούγονται, όμως, εξωφρενικά πράγματα, ότι τάχα η χώρα έχασε το 25% του πλούτου της επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χυδαία ψέματα. Η χώρα υπέστη μια κατακρήμνιση του ΑΕΠ της από το 2008 και μετά.

Για τον ορισμό Επιτρόπου μετά τις ευρωεκλογές και το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που προβλέπει ο νόμος θα γίνει. Άκουσε μήπως ο κ. Σαμαράς τον κ. Τσίπρα όταν έλεγε το 2014 ότι θα πρέπει να οριστεί πρόσωπο κοινής αποδοχής; Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Σαμαράς όρισε τόσο τον κ. Στουρνάρα όσο και τον κ. Αβραμόπουλο, με τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση είχε πολύ καλή συνεργασία. Αυτά που λέγονται είναι στο πλαίσιο ενός πολιτικού παιγνίου. Αυτό που προέχει είναι να γίνει μια μάχη με πολιτικούς όρους.

Για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τις εθνικές και τις ευρωεκλογές

Ο κόσμος στην ΕΕ και την Ελλάδα προσέρχεται με πάθος κι ενδιαφέρον στις εκλογές που θεωρεί ότι αλλάζουν τη ζωή του, δηλαδή τις εθνικές εκλογές. Εκεί εκφράζονται τα τακτικά συμφέρονται, οι ταξικές ομαδοποιήσεις.

Στις ευρωεκλογές, αντίθετα με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης που δίνει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, το διακύβευμα είναι αν θα έχουμε μια επέλαση ή μια συγκρατημένη άνοδο της ακροδεξιάς, που έχει πλέον μια σκληρή ατζέντα ρατσισμού και φασισμού. Δείτε ότι ο Όρμπαν κυβερνά με παρεμβάσεις κι ελέγχοντας τα δικαστήρια, τα πανεπιστήμια, κάθε μορφή θεσμικής λειτουργίας, ένας εφιάλτης. Αυτό είναι το επίδικο.

Όπως επίσης θα κριθεί η θέση του κ. Βέμπερ, ενός ρατσιστή και αποδεδειγμένα ανθέλληνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.