image Οι άριστοι στην Ελλάδα είναι τα παιδιά της εργατικής τάξης και της αγροτιάς -στον ΑΝΤ1 image «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές δυνάμεις για να δώσει μάχη στις εκλογές και για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια»

Μετά τις εκλογές- στους Τ/Σ Action 24 και OneTV

Μικρά σχόλια του Νίκου Ξυδάκη τo βράδυ των εκλογών στο Action 24  και One TV

Γενικότερο πολιτικό

Υπάρχει πάντα πολιτικό κόστος από μεγάλες κινήσεις εξωτερικής πολιτικής. Βεβαίως κάθε υπεύθυνη πολιτική δύναμη που σέβεται τον εαυτό της και την πολιτική εντολή, πρέπει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτυχής έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορικά ορόσημα. Μακάρι να είχε ολοκληρωθεί και η συμφωνία με την Εκκλησία.

Δεν είναι μία τυχαία περίοδος αυτή. Είναι περίοδος ιστορικών περιπετειών. Περάσαμε τρία μνημόνια από το 2010 έως το 2019. Το 18% του ελληνικού πληθυσμού είναι επίσημα στην ανεργία και 20 με 25% είναι στα όρια της φτώχειας.

Έχουμε νέες διαστρωματώσεις, εκδηλώθηκε βίαιος μετασχηματισμός στην κοινωνία λόγω της κρίσης, μετασχηματίζεται η φύση της εργασίας και ειδικά στην Ελλάδα έχουμε μία ενδημική επισφάλεια πια. Κανείς δεν ξέρει πώς να επανασχεδιάσει το μέλλον του και αυτό θα επηρεάσει την πολιτική γεωγραφία.  

Η διάκριση μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς είναι πιο επείγουσα και πιο δραματική από ποτέ. Το βλέπουμε στην Ισπανία, το βλέπουμε στην Γαλλία. Ο Σάντσες έκανε μία ιδιοφυή αριστερή στροφή, επί της ουσίας, και θριαμβεύει, στα μέτρα των δυνατοτήτων του.

Περί στρατηγικής ήττας

Δεν πρόκειται για στρατηγική ήττα. Είναι ρητορική που εισήχθη από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Μάκη Βορίδη ως στόχος, διακήρυξη, πόθος: Να ηττηθεί στρατηγικά η Αριστερά είπε ο Μάκης Βορίδης, να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Βενιζέλος.

Για το Ποτάμι

Σε αυτόν που προσπαθεί να είναι σοβαρός ο κόσμος του λέει  «έξω» και βάζει μέσα αυτόν που κάνει πλυντήριο χρήματος αγνώστου προελεύσεως κάνοντας εμπορία τηλεοπτικής ώρας.

Ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη ως πρότυπο

Πετάχτηκε έξω το μόνο κόμμα φιλελευθέρων που βρέθηκε στην ελληνική βουλή. Επέδειξε παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του, γενναιότητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια Όταν μπήκε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν το μόνο που στάθηκε σ’ αυτή και πλήρωσε το κόστος, με αποτέλεσμα να το κανιβαλίζουν οι πάντες. Όλοι οι δημαγωγοί και όλοι οι τηλεευαγγελιστές. Και ακριβώς οι τηλεευαγγελιστές και τα πλυντήρια της κεραλοιφής.  παίρνουν έδρες στην Ευρωβουλή. Αυτό είναι σοβαρό πολιτικό κοινωνικό φαινόμενο.

Τα μικρά κόμματα σε αυτή τη νέα δραματική διαίρεση Αριστεράς-Δεξιάς, όπου η Αριστερά ψάχνει να βρει καινούργιο περιεχόμενο, είναι καταδικασμένα να δέχονται την πίεση από το νέο αυτό πολιτικό διπολισμό. Από την άλλη μεριά έχουμε τα κόμματα του χαβαλέ και της  άκοπης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Είδαμε κόμματα να μπαίνουν έτσι στη Βουλή, είδαμε ακόμα τον εκμεταλλεύονται το Telemarketing και να κάνουν καριέρες και έχουμε δει επίσης μικρά κόμματα να γίνονται πεδίο δόξης για γυρολόγους και λαγούς. Γι’ αυτό είναι δύσκολο για ένα μεγάλο κόμμα να δει πού θα βάλει τις συμμαχίες του για να έχουν την αντοχή. Το έχουμε δει από την εμφάνιση του ΛΑΟΣ που ήταν πρότυπο του παρασιτικού οργανισμού στον μεγάλο ξενιστή, στη δεξιά πολυκατοικία όπως έλεγε ο Καρατζαφέρης. Ο ΛΑΟΣ είναι το πρότυπο: η φθηνή τηλεόραση από μία συχνότητα που την έχεις καταλάβει, δεν την πληρώνεις αλλά την εμπορεύεσαι, τα υπονοούμενα και οι αισχρότητες χτίζουν ένα κόσμο. Και να θυμηθούμε ότι ο ΛΑΟΣ ήταν το πρώτο κόμμα που νομιμοποίησε και έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι την ακροδεξιά και τον Μιχαλολιάκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.