image Θα εμπνεύσουμε και θα συσπειρώσουμε ξανά τον κόσμο της Αριστεράς και της Προόδου -στο real.gr image Η χαρτοπετσέτα της χρεοκοπίας -στο Action 24

Αυτό που ξεκίνησε δεν πρέπει να διακοπεί -στο Α’ Πρόγραμμα

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τη δημοσιογράφο Έλενα Καραγιάννη μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης.

Για τα όσα λέει για την οικονομία η ΝΔ    

Κρύβει νούμερα η ΝΔ  χωρίς να λέει μάλιστα ούτε μια συγγνώμη για τη χρεοκοπία της χώρας. Αναφέρει ψέματα για τις μειώσεις φόρων και πουλά φαντασίες για το πώς θα έλθει η ανάπτυξη. Θυμηθείτε τι έκανε στη διακυβέρνησή της από το 2004 μέχρι το 2009. Κατέβασε τότε τους φόρους ο Καραμανλής  κι εκτινάχτηκαν τα ελλείμματα ενώ φόρτωνε κατ΄ έτος με νέα δις το χρέος. Το πήρε στα 180 δις και το εκτόξευσε στα 230. Και στο τέλος πέταξε «πετσέτα».

Περάσαμε σε μια νέα ιστορική φάση μετά τις «ισχυρές και περήφανες κυβερνήσεις»  της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Χρεοκόπησε η ελληνική κοινωνία και ψάχνει να βρει τον εαυτό της σήμερα. Ο  μικρός ΣυΡιζΑ μετά από τέσσερα χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης την έχει αφήσει με μαξιλάρια ασφαλείας, με αποθεματικό 34 δις, έχει στηρίξει τα ασθενή στρώματα ενώ υλοποιεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανόρθωσης ως η μεγάλη προοδευτική Αριστερά. Αυτό το ξεκίνησε και επ’ ουδενί δεν πρέπει να διακοπεί.

Για την οικογενειοκρατία

Μετά από τόσα χρόνια που η χώρα βρίσκεται σε κρίση και την σκληρή προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ανάταξή της έρχονται οι «φύλαρχοι» και  κάνουν επέλαση σε ένα λαό που πέρασε τόσα πολλά.  Και τώρα προτάσσουν ως τάχα «κεφάλαια» για τη χώρα τις οικογένειες που ευθύνονται για την χρεοκοπία. Προτάσσουν π.χ. τον Κωνταντίνο Μητσοτάκη ως «Νέστορα». Ήταν όντως «Νέστορας» του ρουσφετιού και της διαπλοκής.

Μόνο στα χρόνια του ήταν πρωτοφανής ο όγκος της υπερχρέωσης με τριπλάσιο δανεισμό που έκανε. Ξεχνάει κανείς τις «ακροβατικές» ιδιωτικοποιήσεις που έκανε;

Κοκορεύονται, λοιπόν, ορισμένοι για Χάρβαρντ και λένε με κυνισμό ότι «εσύ παιδί της γειτονιάς το μόνο που μπορείς να γίνεις είναι τεχνικός ανελκυστήρα»

Για την παρέμβαση Κώστα Καραμανλή

Έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας. Τον τιμώ ως έντιμο πολιτικό όμως η ιστορία έχει καταγράψει ότι δεν τόλμησε να κάνει αυτά που έπρεπε και δραπέτευσε.

Για τη συζήτηση περί εγκληματικότητας

Ανεβαίνει το θέμα με ύπουλο τρόπο Να δούμε, όμως,  τι έγινε τα τελευταία χρόνια. Σέβομαι την άποψη και την αγωνία του κόσμου για τη μικρή παραβατικότητα και λέω πρέπει να κάνουμε περισσότερα για αυτό το θέμα. Από την άλλη όμως στα εγκλήματα κατά της ζωής και τη σοβαρή εγκληματικότητα τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Επιπλέον γίνεται προσπάθεια στήριξης της ΕΛΑΣ με ένα νέο εξοπλισμό και το άνοιγμα των σχολών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνω για τις προσλήψεις έχει προγραμματίσει το 1-1. Δε βγαίνει με το 5-1 που λέει η ΝΔ. Τι ακριβώς θα γίνει; Δε θα προσλάβει αστυνομικούς για να καλύψει τις αποχωρήσεις ή μήπως περισσεύουν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες; Η ΝΔ δεν ήταν αυτή εξάλλου που έκλεισε τη δημοτική αστυνομία;

Κάποιοι τρομοκρατούν τον πληθυσμό για να ψηφοθηρήσουν και διαφημίζουν την ανασφάλεια. Ντροπή να ανησυχούμε το πληθυσμό.  Είναι δημαγωγία να προστεθούν στην αγωνία της επιβίωσης όλα αυτά. Μιλάνε και για τον Ρουβίκωνα. Υπάρχουν 27 καταδίκες για μέλη του. Δεν ανέχονται τη βία οι δημοκρατικές δυνάμεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.