What then? Zoniana Pulp Fiction: Η εποχή της περιφρόνησης

Η Τουρκία μπλοκάρει και ελληνικά WordPress Blogs

Να πώς εμφανίζεται το μπλογκ vlemma.wordpress.com στους χρήστες Διαδικτύου στην Τουρκία:

Access to this site has been suspended in accordance with decision no 2007/195 of T.C. Fatih 2 Civil Court of First Instance.

censor.jpg

What’s going on? Τι τρέχει;

UPDATE: Τρέχει αυτό, από κάποιον Τούρκο απατεώνα αντι-εξελικτικιστή Adnan Oktar, με κατάληξη τέτοια, και ελληνικά μπλογκ ήδη μπλοκαρισμένα. Το στορι, συνοπτικά στα ελληνικά.

buzz it!

8 Σχόλια
 • Απο Μηχανης Θεος
  REPLY

  Στο κατασκευασμενο εκτρωμα που ονομαζεται “Τουρκικη Δημοκρατια”, και που εν μια νυκτη αλλαξε αλφαβητο (απο αραβικο σε λατινικο) και προσχηματικα αναγορευτηκε “Κοσμικο Κρατος”, δεν ειναι αποριας αξια τετοια νοσηρα φαινομενα οπως αυτο που παραθετεις. Κριμα, γιατι υπο συνθηκες, η Τουρκια και ο τουρκικος λαος θα μπορουσαν να εχουν μια θεση στην Ευρωπαϊκη Ενωση.

 • ilias
  REPLY

  Υπάρχει μια αφέλεια γενικά γύρω από τη κατανόηση τέτοιου είδους restrictions.
  Συνήθως βλέπουμε αυτές που είναι ¨άκομψες¨όπως η προκείμενη ενώ κάποιες άλλες εξ¨ίσου, αν όχι περισσότερο βάρβαρες ,όπως πχ οι όροι που έχει υποβάλει η Microsoft σε ολόκληρα κράτη -έθνη και η λογοκρισία που αυτοί οι όροι επιβάλουν , ούτε καν γίνονται αντιληπτοί. Πως να το κάνουμε.. δεν είναι Ζωνιανά η information technology να ξεμπερδέψουμε με συναισθηματικές κορώνες…

 • ggia
  REPLY

  Συγνώμη.. αλλά το άρθρο γράφει ότι η Τουρκία μπλοκάρει ΌΛΑ τα blogs του wordpress..

  “There’s been quite a discussion going on in my personal blog about the fact that all of WordPress.com has been blocked by Turkey.”

  Είναι εντελώς λάθος ο ισχυρισμός στο τίτλο της ανάρτησης ότι η Τουρκία μπλοκάρει και Ελληνικά blogs: “Η Τουρκία μπλοκάρει και ελληνικά WordPress Blogs”..

  Θα έπρεπε να γράψεις σωστά “Η Τουρκία μπλοκάρει όλα τα WordPress Blogs”, αλλιώς περνιέται εθνικιστικό μήνυμα.

 • ilias
  REPLY

  Σωστά τα λέτε γιαγιά. Για να αφήσουμε το άλλο. Με όλες αυτές τις ελληνικούρες που κυκλοφορούν εδώ μέσα και να το άφηνε το μπλογκ ο τούρκος γιουλέκας, πάλι θα χρειαζόντουσαν τμήμα new-νεοελληνικών σπουδών για να γίνει κατανοητό το ”ας πούμε περιεχόμενο” και συνεπώς νάχει κι ένα νόημα η λογοκρισία. Άρα προς τι οι περιορισμοί; Για το θεαθήναι μάλλον …. Σε κουβέντα να είμαστε…

 • ggia
  REPLY

  Έχω μια απορία όμως..

  Εγώ προσωπικά διαβάζω τα blogs μέσα από το google reader (= RSS reader): http://reader.google.com..

  Αν κάποιος στην Τουρκία ανοίξει το google reader και προσθέσει το rss feed ενός blog από το WordPress (Π.χ.. το Βλέμμα), φαντάζομαι ότι θα μπορεί να διαβάζει τις αναρτήσεις μέσω του Reader με την διαφορά μόνο ότι δεν θα μπορεί να ανοίξει την αρχική ανάρτηση στον web browser αφού θα είναι μπλοκαρισμένο από το Τουρκικό internet (και επίσης δεν θα μπορεί να διαβάσει τα σχόλια ή να αφήσει σχόλιο).

  Βέβαια τότε η Τουρκία και η κάθε κυβέρνηση που θέλει να κάνει λογοκρισία στο internet θα πρέπει να μπλοκάρει και την πρόσβαση σε όλους τους online rss readers που υπάρχουν στο εξωτερικό της χώρας.

  Άρα τεχνικώς τελικά ίσως δεν μπορείς να λογοκρίνεις ένα site που δίνει RSS feeds αφού οι χρήστες μπορούν με πλάγιους τρόπους να διαβάσουν το περιεχόμενό του (π.χ. μέσω online rss readers).

 • Maigret
  REPLY

  @ilias
  ακριβώς αυτό,
  ως τειρεσίες και δεξιοτέχνες του politically correct, οι οποίοι ομνύουν στην πρόθεση και την έλλειψη, οι συγκροτούντες το “ας πούμε περιεχόμενο” τούτου του τσαρδιού, αυτολογοκρίνονται.
  Σκοπός τους: η εκ προοιμίου ακύρωση ενός τερατώδους υποβόσκοντα εθνικισμού, από όποια “φαντασιακή” πηγή κι αν προέρχεται.
  Zoom in: “H dιfferΑnce λέει όχι στο φανατισμό του νοήματος!”

 • ilias
  REPLY

  @Maigret
  Με καταλάβατε σε όλα εκτός από το ΄΄ας πούμε περιεχόμενο΄΄.
  Δεν ενέχει θέση ΄΄ας πούμε απαξίωσης΄΄ αλλά πρόκειται για τοπολογικό προσδιορισμό. Με άλλα λόγια , που ΄΄πραγματικά ΄΄βρίσκεται το μπλογκ άρα και η γλώσσα που το διαπερνά. Υπ΄αυτήν την έννοια μην αυτολογοκρίνεστε, χαλαρώστε ΄΄το φοβερόν έχει ήδη συντελεστεί΄΄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.