Για το Εθνικό και το ΚΘΒΕ Επίσκεψη στο έργο αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων στην Πλάκα και σχεδιασμού τού νέου Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Να πάρουμε το ρίσκο να δώσουμε στους νέους τα κλειδιά

Σάββατο απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη για την απονομή των βραβείων των Αγώνων Νέων Σχεδιαστών που εγκαινίασε την έκθεση “Gr Design-Δράσεις”.

Είναι κοινός τόπος ότι η γλώσσα της γραφικής επικοινωνίας και του τυπογραφικού σχεδιασμού, παρά την οικονομική κρίση, γνωρίζει μία πρωτόγνωρη ακμή με μεγάλη ανανέωση και στο λεξιλόγιο και στις προσεγγίσεις, και κυρίως μια καινούρια σοβαρότητα, επαγγελματική και καλλιτεχνική.

Δεκάδες νέοι γραφίστες παίρνουν τη σκυτάλη από τους παλιούς, βάζουν ενθουσιασμό και μεράκι και παρουσιάζουν ευφάνταστες δουλειές. Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια διακριτή σχολή ελληνικού ντιζάιν που δεν αντιγράφει άκριτα τα έντυπα του εξωτερικού.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να ανοίξει μία καινούρια εποχή όπου όλο αυτό το ταλέντο, η δημιουργικότητα, το κέφι, οι καινούριες ιδέες και οι νέες γενιές να βρουν τη θέση που τους αξίζει.

Είναι λίγο νωρίς για να κάνουμε αναγγελίες, αλλά είναι στα σκαριά προγράμματα με τα οποία θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε υποδομές και υποστήριξη σε νέους δημιουργούς των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής και των παραστατικών τεχνών.

 

11196264_10153335336962642_7401039978193281613_n
Από εκεί στο Booze για την παρουσίαση του βιβλίου του Thas Kas από το μπλογκ Vita Moderna. Εκεί βρίσκονται όλοι σχεδόν οι άνθρωποι της πρώιμης γενιάς των μπλογκς του 2005. Ηταν η γνωριμία μας με την τότε ανατέλλουσα γραφή της εξομολόγησης που γίνεται καθολικό βίωμα μοιραζόμενο. Ενα σπαραγμένο genre στα ύστερα μακρότατου εικοστού αιώνα. Σαν θαμπός απόηχος των θερμών δακρύων του Ιερού Αυγουστίνου στις Εξομολογήσεις του.

Αλλα ας μην κάνω τον φιλόλογο. O Θάνος Κάππα μπορεί και γράφει την πρόζα της ζωής. Έτσι και εγώ, ακολούθησα το δρόμο της εξομολόγησης.

 

11182354_10154013293169815_8219559678254142042_n
Η βραδιά κλείνει με noise, distortion και ροκ-εκ-ρολ. Πολιές και μαδημένες κεφαλές εκτίθενται στον ηλεκτρισμό του Thurston Moore. Ξανά και ξανά, από τα βάθη των ‘80s.

 

****

 

Πρωί της κυριακής, λιακάδα και διαύγεια.

Και σκέφτομαι πως πρέπει να αναζητηθούν οι άνθρωποι που είναι στην παραγωγική τους ηλικία, να αναζητηθούν οι καλύτεροι στην Ελλάδα.

Να πάρουμε το ρίσκο να τους εντοπίσουμε και να πάρουμε το ρίσκο να τους δώσουμε τα εργαλεία, τα κλειδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.